Herbruikbare Vuilniszak

Stoomreiniging

Stoomreiniging wordt steeds populairder en is een revolutionaire methode die wordt gebruikt om verschillende oppervlakken grondig te reinigen en te desinfecteren met, de naam zegt het al, stoom. In een tijd waarin milieuvriendelijke en effectieve schoonmaakmethoden steeds belangrijker worden, is stoomreiniging een dienst die helemaal aansluit bij deze behoefte.

Wat is stoomreiniging?

Stoomreiniging is een reinigingsmethode waarbij water wordt verwarmd tot een zeer hoge temperatuur (175-185 C) om stoom te produceren. Deze stoom wordt vervolgens onder druk (4-10 Bar) op het te reinigen oppervlak aangebracht waarbij vuil, vet, bacteriën en allergenen worden losgemaakt en verwijderd. Het resultaat is een diepe en grondige reiniging zonder het gebruik van agressieve chemicaliën. Beter voor jou en beter voor het milieu! En het dood maar liefst tot 99% van alle bacteriën!

Toepassingen van stoomreiniging

Reiniging van vloeren en tapijten:

Stoomreiniging is uiterst effectief voor het reinigen van harde vloeren, zoals tegels, laminaat hout, natuursteen, linoleum en marmoleum. Maar ook zachte stoffen als tapijt en vloerkleden. De stoom dringt diep door in de vezels en poriën en verwijdert vuil en vlekken. En daar komt verder geen reinigingsmiddel voor aan te pas! Door ons speciale opzetstuk voor vloeren word het vuil weer krachtig afgezogen.

Sanitair en keukens:

Voor het reinigen van badkamers, keukens en andere sanitaire gebieden met veel vocht en bacteriën is stoomreiniging ideaal. De hoge temperaturen doden bacteriën en schimmels, waardoor oppervlakken hygiënisch schoon worden. Met onze speciale borstels komen we zelf op de meest moeilijk bereikbare plekken, juist de plekken wat bacteriën zich verschuilen.

– Voertuigen en machines:

Stoomreiniging kan ook worden gebruikt voor het reinigen van voertuigen, zoals auto’s, vrachtwagens en boten. Maar denk ook aan industriële machines en apparatuur. Het verwijdert moeiteloos vet, olie en vuil, zelfs op de moeilijk bereikbare plaatsen.

Meubels en stoffen:

Stoffen bekleding, zoals banken, stoelen en gordijnen, kunnen ook veilig worden gereinigd met stoom. Allergenen worden verwijderd en de levensduur van het meubilair wordt verlengd. Fijn, als je snel last hebt van die kriebel in je neus door fijne deeltjes.

Industriële toepassingen:

In industriële omgevingen kan stoomreiniging worden gebruikt voor het reinigen van productielijnen, magazijnen, machines en andere apparatuur. Schoon voor je klant, veilig voor je werknemers.

Voordelen van stoomreiniging

Mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn van de werking van deze methode? Hier nog wat meer pluspunten van stoomreiniging.

– Milieuvriendelijk:

Bij stoomreiniging wordt alleen water en warmte gebruikt, waardoor het een duurzame en milieuvriendelijke reinigingsmethode is die geen schadelijke chemicaliën afgeeft in het milieu.

– Effectief tegen bacteriën en allergenen:

De hoge temperaturen van de stoom doden huisstofmijt, bacteriën, schimmels, virussen en andere micro-organismen, waardoor oppervlakken hygiënisch schoon worden en allergenen worden verwijderd.

– Veilig voor verschillende oppervlakken:

Geen verschillende middelen, voor verschillende oppervlakken. Stoomreiniging kan veilig worden gebruikt op een breed scala aan oppervlakken, waaronder harde vloeren, tapijten, stoffen, glas, tegels, en meer, zonder het risico op beschadiging.

– Vermindert gebruik van heftige reinigingsmiddelen:

Doordat stoomreiniging geen chemicaliën vereist, wordt de noodzaak om agressieve reinigingsmiddelen te gebruiken verminderd, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van mensen die in deze ruimten wonen of werken.

Veel gestelde vragen over stoomreiniging

1. Hoe lang duurt het voordat oppervlakken droog zijn na stoomreiniging?

Door het gebruik van waterdamp en krachtige afzuiging blijven de oppervlakken enkel gecondenseerd achter. Wat resulteert in een beter droogresultaat.

2. Zijn er speciale voorzorgsmaatregelen die moeten worden genomen bij het gebruik van stoomreiniging?

Het stoom wordt verwarmt tot 180C met een uitgangspunt van 120C, dit kan dus brandwonden veroorzaken. Daarnaast is het bij zeer vervuilde oppervlakken met gevaarlijke verontreiniging, denk aan schimmel, van belang dat er word gewerkt met een mondkapje, veiligheidsbril en eventueel een pak. Je doet er daarom verstandig aan de werkzaamheden door een professional uit te laten voeren.

3. Hoe vaak moet stoomreiniging worden uitgevoerd om optimale resultaten te behalen?

Vaak is 1 keer stoomreiniging genoeg. Ook om de wortels van bijvoorbeeld schimmels te doden. Bij zeer hardnekkig vervuiling, kan een tweede behandeling het resultaat optimaliseren.

Conclusie

Stoomreiniging is een krachtige en veelzijdige reinigingsmethode die tal van voordelen biedt voor zowel huishoudelijk als commercieel gebruik. Met zijn vermogen om diep te reinigen zonder het gebruik van agressieve chemicaliën, is stoomreiniging een milieuvriendelijke en effectieve keuze voor een breed scala aan reinigingstoepassingen.

Denk jij na het lezen van dit artikel ‘dit is iets voor mij!’. Neem dan vrijblijvend contact met ons voor een offerte!

Schoonmaakbedrijf BussumSchoonmaakbedrijf NaardenSchoonmaakbedrijf HilversumSchoonmaakbedrijf Laren

Lees meer over: